Fastighetsbranschen

Hitta Sveriges alla företag!

Fastigheter är mer än bara hus. Fastigheter kommer också med rättigheter till mark, byggnader, lufträttigheter ovanför marken och underjordiska rättigheter under marken. Om det till exempel skulle finnas värdefulla mineraler under ditt hus några meter ned i jorden är det inte säkert att du äger rättigheterna till dem. Men, det är en diskussion för ett annat tillfälle. 

Lista över företag inom fastighetsbranschen:

Joelin Fasigheter AB

Joelin Fastigheter

Munkbo – Munkedal

Munkbo munkedal logo

Fyra typer av fastigheter

Termen “fastighet” betyder olika former av egendom som tillexempel mark eller byggnader. Man brukar säga att det finns fyra typer av fastigheter. Låt oss ta en kort genomgång av dessa:

Kommersiella Fastigheter

Dessa inkluderar köpcentrum och gallerior i storstäder, medicinska och pedagogiska byggnader, hotell och kontor. Flerbostadshus anses ofta kommersiella, även om de används för bostäder. Det beror på att de ägs för att producera inkomst. Att bygga hyresrätter är något vi tycker är det viktigaste just nu för Sverige. Den svenska staten borde se till att hundratusentals fler bostäder ska börja produceras. Bostadsbristen sprider sig nu till mindre orten på grund av den höga bostadsbristen i storstäderna. Om inte staten agerar kommer mindre aktörer att göra det. Vilket både kan vara bra och dåligt. De företag vi listar på denna sida är bra aktörer men goda avsikter.

Fastighetsbranschen

Bostadsfastigheter

Här pratar vi både om nybyggnation och återförsäljningar av hem. Den vanligaste kategorin är enfamiljshus. Det finns också bostadsrätter, co-ops, radhus, duplex, prisvärda hem, flera generations-och fritidshus. Ett exempel på en fastighet som på minner om en bostadsfastighet men inte är det är kolonilotter. Du får bo i dem men du får inte skriva dig på fastigheten. Alltså att använda kolonilotten som en fast adress.

Industrifastigheter

Industrifastigheter är fastigheter som används av industribranschen. Industrifastigheter arbetar med tillverkning av byggnader och egendom. Ett exempel på en industrifastighet kan vara en petrokemisk fabrik tillexempel. Byggnaderna kan användas för forskning, produktion, lagring och distribution av varor. Vissa byggnader som distribuerar varor anses vara kommersiella fastigheter. Klassificeringen är viktig eftersom zonindelning, konstruktion och försäljning hanteras på olika sätt.

Land och mark

Land och mark inkluderar ledig mark, arbetsgårdar och större gods. Underkategorierna inom tomtmark omfattar tidig utveckling eller återanvändning av tomtmark och platsmontering. Ska du köpa mark ska du vända dig mäklare som enbart sysslar med markegendom.

Investera i fastigheter

Alla som köper eller säljer ett hem engagerar sig i fastigheter investera. Det betyder att du måste överväga flera faktorer. Kommer huset att stiga i värde medan du bor i det? Om du får en inteckning, hur kommer framtida räntor och skatter att påverka dig?   

Många människor gör så bra med att investera i sina hem de vill köpa och sälja hem som ett företag. Det finns många sätt att göra det. Först kan du vända ett hus. Det är där du köper ett hus för att förbättra sedan sälja den. Många människor äger flera hem och hyra ut dem. Andra använder Airbnb som ett bekvämt sätt att hyra ut hela eller delar av sina hem.

Är du intresserad av fastighetsbranschen?

Om du är intresserad av fastighetsbranschen och mindre aktörer inom denna rekommenderar vi att du kikar på denna sida då och då. Vi satsar lika mycket på att lista mindre fastighetsbolag som större för vi vill ge en rättvis sida av de företag som verkar och bygger ut vår infrastruktur. Tack vare min aktörer och entreprenörer växer våra mindre orter och ger dem mer utrymme att växa. Det är något vi på denna webbplatsen är stolta över.