Industriföretag – Vår lista av viktiga aktörer

Hitta Sveriges alla företag!

På den här sidan listar vi företag inom industrisektorn. Dessa företag arbetar oftast med att skapa produkter för andra stora industriföretag. Det kan handla om specialproducerade kranar till innovativa lösningar för rörbyggnation och liknande. På denna sidan kommer du märka att vi inte listar giganter som till exempel Akzo Nobel. Vi vill visa upp företag verksamma inom industrin som är mindre men ack så viktiga för att storföretagen ska kunna driva sina fabriker. Är du på jakt efter en specifik lösning till ditt företag hoppas vi att du hittar det du söker hos oss. Klicka in dig på det företaget du är intresserad av, läs hur de arbetar och gå gärna vidare till deras webbplats om du är intresserad av deras produkter. 

UV Relining

UV Relining

BVM

BVM logotyp

Electroheat AB

Aalberts Process Technologies

Vad innebär industribranschen?

Industribranschen är en grupp företag vars primära affärsverksamhet går ut på att producera produkter för konsumenter eller för andra företag inom industrisektorn. I moderna ekonomier finns det dussintals branschklassificeringar, som vanligtvis grupperas i större kategorier som kallas för sektorer. Industrisektorn är ett exempel på en sådan sektor. Enskilda företag klassificeras i allmänhet i en baserat på företagets största inkomstkällor. Till exempel kan en plasttillverkare ha en filial inom finans som bidrar 10% till företagets totala intäkter, men företaget klassificeras ändå som en del av industrisektorn av de flesta klassificeringssystemen.

industriföretag sverige

De flesta företag är grupperade inom olika branscher baserade på den primära produkt som produceras eller säljs av företaget. Men det skapas även branschgrupper som kan användas för att sålla företag från dem som verkar inom liknande sektorer men som levererar olika produkter. Stålindustrin kan leverera produkter till plastindustrin och vice versa, men de skills fortfarande ifrån varandra när det kommer till bransch. Investerare och ekonomer studerar ofta industrier för att bättre förstå faktorerna och begränsningarna för de olika företagens vinsttillväxt. Företag som är verksamma inom samma bransch kan jämföras med varandra för att utvärdera ett specifikt företags attraktionskraft inom dess sektor.

Vår lista kommer att växa

Vi på allabranscher.se kommer att kontinuerligt att lägga till företag i vår lista för industriföretag. Vi ser till att du håller dig uppdaterad och hittar spännande företag du kanske annars hade missat. Sektorn industriföretag är en stor sektor och det finns många mindre aktörer som behöver belysas för just deras expertis.