UV Relining – Säljer kostnadseffektiva lösningar till rörmokare

Hitta Sveriges alla företag!

Det finns förmodligen inte ett mer fruktat renoveringsprojekt än att ersätta avloppsrör. Det är en dyr process som inte gör något för att förbättra din egendoms utseende eller värde. Du kanske inte vill göra det, men om dina rör är skadade, kanske du tror att du måste byta ut flera rör eller hela stommen. Eller? Nej, tack vare företaget UV Relining Sverige som säljer produkter till företag som har rörlagning som företagsidé kan du ljuta nya rör inuti de gamla och på så sätt spara tusentals kronor. UV Relining drivs av företaget Peanta Inventions AB som till hör industribransch-sektorn

Vad innebär relining?

Rörrelining är en teknik som har funnits i över ett decennium, men tekniken är fortfarande ett i stort sett ett okänt alternativ till rörbyte. Som namnet antyder, är det en metod rörmokare kan använda för att gör det möjligt för dem att justera röret och laga det från insidan, utan att behöva gräva upp det och sätta in ett nytt.

Rörmokare gör rörrelining gör det genom att sätta in ett specialdesignat rör genom rören. När röret är på plats blåser de slangen tills den passar tätt mot rörens väggar. Utsidan av röret är belagt med ett harts, vilket gör att det röret klibbas fast med hjälp av tryckluft. Tätningen är extremt tålig och därför är det en tjänst som fler rörmokare borde erbjuda.

Billig rörläggning

Fördelar med rör-relining

Byte av avlopps- och andra underjordiska rör kan bli en dyr historia. Först måste en grav grävas och de gamla rören avlägsnas och bytas ut. Detta är en arbets-och materialintensiv process, som är dyr. Men när arbetet är gjort måste du även fixa skadorna på din tomt som åstadkommits.

När du får dina rör relinedade, å andra sidan, måste bara ett åtkomsthål grävas. Vanligtvis krävs bara ett kvadratmetershål. Slangen är mycket billigare än nya rör, därmed finns det ingen anledning att byta ut dina gamla rör.

Förutom att relining är billigare än att ersätta gamla rör, tar rör relining mindre tid och gör mindre skada på din tomt. Beroende på vilken produkt din rörmokare använder kan en garanti på mellan 10 och 50 år finnas, så rörrelining är också en långsiktig lösning.

Nackdelar

Den enda nackdelen med rörrelining är att det inte alltid är möjligt. Om rören har krossats eller har trädrotskador som skapat stora hål, har reliningmaterialet ingen inre yta att klamra sig fast vid. Mindre hål kan lappas, men om ett rör är allvarligt skadat kan det behöva bytas ut.

När är det dags att fixa rören?

Det finns två tillfällen när du kan behöva byta ut eller gör en rörrelining. I de flesta fall blir det inte gjort förrän en nödsituation uppstår. Avloppsrör kan bli blockerade eller så upptäcker din rörmokaren några trasiga rör. I vissa fall känner du en kraftig avloppslukt som får dig att ringa rörmokaren direkt. Det är mindre vanligt för husägare att vidta förebyggande åtgärder. Rörmokare rekommenderar relining gamla lerrör som vanligen är fästa vid äldre hus. Dessa gamla rör orsakar ofta problem och relining dem kan nipa problemen i knoppen. Eftersom fodret är sömlöst och förhindrar kondens på utsidan av rören, relining dina rör kan bidra till att förhindra trädrötter från att hitta och blockera dina rör, alltför.