GlasLindberg-Ledande inom solskyddslameller för stora glaspartier

Hitta Sveriges alla företag!

solskyddslameller till glaspartier
Vid byte av entrépartier eller utbyggnad av lokaler så är det vanligt att man väljer mer ljusinsläpp. Vanligen görs det genom att installera större glaspartier. Idag finns det många färdiga entrépartier som är moderna och som kräver betydligt mindre underhåll än tidigare. Har du en bostadsfastighet eller fastigheter som exempelvis är avsedda för kontor kan du med fördel välja modernare stommar. Dörrarna tillverkas i aluminium eller stål för att vara beständiga. Glaspartierna är tillverkade med senaste teknologin och förses med glas som tål att utsättas för påfrestningar. Något som dock kan vara bra att tänka på är solskyddslameller.

Varför ska man investera i solskyddslameller?

Det finns många olika typer av solskyddslameller som är anpassade för offentliga lokaler. Solskyddslameller är ett sätt att skydda fastigheten och även bidra till bättre inomhusmiljö. När det kommer till utseende går att det att beställa solskyddslameller som passar med övriga arkitekturen. Det är också fördelaktigt att beställa dessa samtidigt som du beställer dina glaspartier och entrépartier. Med solskyddslameller så skapar du inte bara en bättre inomhusmiljö utan lokalerna blir mer energieffektiva. Det går också att anpassa lamellerna efter olika fönster eller fönsterpartier.

Olika typer av solskyddslameller

Det finns olika typer av solskyddslameller. Innan beställning bör du därför gå igenom ditt behov med en expert som kan rekommendera dig vilka som passar dina förutsättningar bäst. Bland annat kan du välja automatiska solskyddslameller som reglerar ljusinsläppet per automatik. Vanligen finns det två modeller som är horisontellt eller vertikalt monterade. När det kommer till spännvidd och lutningsvinklar varierar detta beroende typ av lamell men vanligen går de upp till 110°. Det finns också fasta solskyddslameller med olika lutningsvinklar. När det kommer till lameller går det även att få i olika material som har olika egenskaper. Vilket material som är bäst beror på bland annat geografiskt läge och vilken typ av fastighet det gäller. Det finns många anledningar till varför solskyddslameller är en bra investering som med fördel görs redan vid beställningen vid ett nybygge eller renovering.