Sädprodukter för smått och stort

Hitta Sveriges alla företag!

Städning behövs då och då överallt. Både i det privata hemmet och den stora industrihallen eller butikscentret. Det är förstås helt olika sorters rengöring det handlar om och olika städprodukter som behövs. Alltifrån den enkla dammtrasan via centraldammsugare till stora städmaskiner. Förutom rätt redskap behövs också rengöringsmedel och kunskap för att resultatet ska bli bra.

Städa hem eller mindre lokaler

I hemmet städar väl alla då och då. Det blir åtminstone några tag med dammsugare och mopp någon gång i veckan och fönsterna tvättas när vårsolen blir för avslöjande. Vilka redskap och rengöringsmedel som används kanske inte är så viktigt så länge det blir fräscht efteråt och alla som bor i hemmet är överens om nivån på det hela.

Andra mindre lokaler, som till exempel små kontor där fler människor arbetar tillsammans dagligen, det kanske kommer besökare och kunder då och då behöver lite mer omsorg för att alla ska trivas. Kanske behövs doftfria allergianpassade städprodukter för att visa hänsyn och om det finns korridorer eller lite större samlingslokaler är en städmaskin väldigt praktisk och tidsbesparande. Heltäckningsmattor kräver sitt i form av mattvätt då och då och eventuella skyltfönster måste förstås vara gnistrande rena mest hela tiden.

Butik och restaurang

Betydligt högre krav är det i offentliga lokaler som butiker och restauranger där det är en ständig ström av personer som kommer och går. Det blir snabbt smutsigt på golvet och hyllor måste självklart torkas rent både ofta och regelbundet. I restaurang och kanske framför allt restaurangkök är kraven mycket höga på hygien och renlighet. De städprodukter som används där måste vara lämpliga för ändamålet och den personal som hanterar dem måste ha kunskap om hur det ska doseras, användas och förvaras och det gäller både maskiner och rengöringsmedel som exempelvis följande

  • Grovrengöringsmedel
  • Mattrengöring
  • Doseringssystem
  • Städmaskiner
  • Ångtvättmaskiner
  • Skurmaskiner
  • Städvagnar
  • Skyddsutrustning

 

Olika ytor kräver olika rengöringsmetoder

Professionella lokalvårdare vet det här, det behövs olika rengöringsmedel till olika ytor lika väl som det behövs olika metoder eller redskap. Det lönar sig alltid att rådgöra med proffs om det råder osäkerhet kring rengöringen av en viss lokal eller yta. Självklart måste det vara miljövänliga medel och gärna också allergianpassade av hänsyn till både de som ska arbeta med rengöringen och de som kanske ska besöka eller arbeta i den aktuella lokalen. Genom att välja rätt redskap och rätt produkt blir rengöringen mer effektiv och skonsam för både oss människor och för klimatet.

Använd inte starkare medel än vad som faktiskt behövs, det blir inte renare för det. Däremot riskerar du att skada ytorna på sikt så de blir svårare att rengöra i framtiden. När det gäller redskapen så är det förstås samma tänk där, anpassa valet efter behovet. Naturligtvis är det också viktigt att de maskiner eller redskap som används är lätta att hantera, att det är lätt att få tag på reservdelar eller tillbehör om det behövs och sist, men absolut inte minst att du avsätter en yta där de kan förvaras säkert tills de ska användas nästa gång.