Nissan – En japansk kvalitetsbil

Hitta Sveriges alla företag!

När du köper en Nissan så kommer du vara den som köper en japansk bil av hög kvalitet. Detta bilmärke har funnits sedan företaget grundades redan 1933. Sedan dess har Nissan skapat många mycket populära modeller av bilar som har massor av olika användningsområden. I Sverige kommer just Nissan att vara förknippat med något speciellt. Detta är naturligtvis Nissan King Cab, som var en otroligt populär bil för många företagare när den kom. Detta för att de fick den perfekta bilen för mindre transporter, samtidigt som den också hade en snygg design och var en representativ bil.

I övrigt kommer Nissan som bilmärke naturligtvis att vara mest populärt i Asien, där alla de asiatiska bilmärkena tävlar med Toyota om att bli herre på täppan. I dagens moderna Sverige kommer det vara mest Nissan personbilar som säljs i form av hatchback och sedan. Något som du kanske inte visste var att även Nissan tidigare tillverkat sportbilar. Här handlar det då om modellerna 200SX upp till 350ZX. De senare av dessa modeller finns även i produktion idag.

Nissan är mera än bara bilar
För att presentera Nissan på rätt sätt så måste du se till mera än produktion av bilar. Här kommer företaget att vara indelat i tre olika delar, vilka alla har sin produktion avskilt från varandra. Detta handlar då om Nissan Autech, vilka är de som sköter tillverkning och utveckling av bilarna. Sedan kommer Nissan Forklift, som skapar mycket effektiva och kvalitativa truckar för den industriella sektorn. Utöver det tillkommer sedan Nissan Marine som har sin koncentration på båtar och den marina sektorn.

Nissan har aldrig lämnat Japan, utan hela tiden varit ett japanskt bilmärke. Det längsta detta företag sträckt sig är till ett tidigare samarbete med franska Renault, vilket lett till att Renault äger 44% av Nissan medan Nissan äger 15% av Renault.