Trädgårdsdesign – skapa drömträdgården utan att lyfta ett finger

Hitta Sveriges alla företag!

Vädret berättar för oss att våren är här och att sommaren är runt hörnet. Många kanske inte känner samma sak när de tittar ut över sina tomter och trädgårdar. Att bestämma sig för en trädgårdsdesign kan kännas jobbigt och överväldigande. Detta kan kanske bli ett form av orosmoment för många och skapa lite ångest. Lugn, hjälp finns. Lösningen heter nämligen trädgårdsdesign och är en tjänst som många trädgårdshandlare erbjuder idag bara några samtal eller några klick ifrån dig.

Processen

Trädgårdsdesign är som många andra saker i livet en process som tar lite tid, omtanke och kärlek. Precis som när man planterar ett frö så tar det tid, omtanke och kärlek innan det börjar gro. Processen för en ny trädgård börjar med ett möte på platsen där trädgårdsdesignen önskas, ett hembesök med en trädgårdsarkitekt och en trädgårdsdesigner bokas in. För att underlätta för dom kan det vara en god idé att bjuda in de in i huset. Detta för att de lättare ska kunna finna stilen och för att de ska få en bättre bild av personen, livsstilen och preferenserna. För att lättare kunna lista ut vad som antagligen kommer falla i smaken i växtväg.

På plats i trädgården

Det är till stor hjälp om de får en tomtritning eller en planritning över trädgårdsdesignen. De kommer gå runt och tar lite bilder. Det är även bra om de får bilder och tygbitar på material av sådan som kunden gillar och inspireras av. Arkitekten ritar sedan upp miljön, skriver ner väderstreck och hur jorden är för just den trädgården. Detta första möte är då slut och de åker tillbaka till kontoret för att sätta igång med ett första utkast till trädgårdsdesignen.

Trädgårdsarkitekten och trädgårdsdesignern tillsammans med florister börjar att välja ut växter, blommor, träd och buskar utifrån trädgårdens förutsättningar. Efter någon arbetsdag finns en projektritning klar över trädgårdsdesignen. Nu är det dags för ytterligare ett möte på plats där förslaget gås igenom och uppvisning av växter och material. När kunden ger sitt godkännande går projektet över till nästa fas – trädgårdsdesignen ska bli verklighet. Beroende på hur stort projektet är så tar det olika lång tid. Snittet är runt en vecka och sedan kan man se hur trädgårdsdesignen blev till verkligen. Tänk vad många kaffekoppar som kan avnjutas i den nya trädgården eller vilka festligheter man kan bjuda in till – mingel, brunch eller middag. Det blir den nya givna sociala samlingspunkten för alla.

trädgårdsdesign för din trädgård

 

 

 

 

 

 

 

Om du vill läsa om andra tips och tricks gör det här.