Studentbostäder i Malmö

Hitta Sveriges alla företag!

Den 1 januari 2018 omvandlades Malmö Högskola till ett universitet och blev istället Malmö Universitet. Skillnaden mellan en högskola och ett universitet är bland annat vilka examina man får utförda utan att ansöka om tillstånd. Ett universitet får utfärda fler examina än vad en högskola får göra och det är en av anledningarna till att ett universitet ofta har en högre status och ett större antal sökande till sina utbildningar, vilket nu händer i Malmö.

Men med ett ökande antal sökande till utbildningarna blir en redan stor efterfrågan ännu större på studentbostäder i Malmö och trycket på de som finns är stort. Som en effekt av den ökande efterfrågan, den bristen som redan finns och det faktum att Malmö Högskola har blivit ett universitet så har det nu börjat byggas flera nya studentbostäder i Malmö.

Flyttar man till en ny stad för att studera så finns det flera olika alternativ till boende under sin studietid. I de större städerna finns det ofta campus eller särskilda bostadsområden för studenter. Det finns studentbostäder i Malmö men det finns också andra alternativ till boende om man inte lyckas få tag på en studentlägenhet eller ett studentrum. Andra alternativ till boende kan vara att man tar en vanlig hyresrätt om ekonomin tillåter, många tar en större hyresrätt och delar med sina vänner och bildar ett eget kollektiv. Man kan även hyra ett enskilt rum i någon annans bostad för att få ner hyran och då delar man ofta på gemensamma utrymmen så som kök, vardagsrum och toalett. Har man ekonomin och möjlighet till att köpa sitt eget boende har man ytterligare ett alternativ i att köpa en bostadsrätt, kanske med ett extra rum som man själv kan hyra ut till någon annan student och få ner kostnaderna.

Vill man bo i en studentbostad i Malmö medan man studerar bör man så snart som möjligt ansökan om en sådan.