Lyftbord – Ett perfekt lyfthjälpmedel

Hitta Sveriges alla företag!

Att använda sig av lyftbord som lyfthjälpmedel gör att arbetsmiljön blir så mycket bättre och gör att man kan arbeta i en sund arbetsställning. Ett lyftbord kan på ett enkelt sätt beskrivas som ett bord som lyfter upp gods som ska monteras, repareras eller paketeras till en lagom höjd. Sedan vad man har på bordet har egentligen inte någon betydelse. Detta lyfthjälpmedel kan se ut på olika sätt, exempelvis med en saxlyft eller hydraullyft.

Ett lyftbord kan lyfta olika vikter ända upp till flera hundra ton. För det vanligaste bord som används inom industrin ligger maxvikten runt 1 000 – 2 000 kg. Dessutom finns det tillbehör som man kan få, för att ytterligare förenkla arbetsställningen och då med en tippfunktion, samt vändskiva. Dessutom kan dessa lyfthjälpmedel vara fasta eller flyttbara.

Förutom att lyfta gods för att kunna arbeta i en lämplig höjd kan ett lyftbord även användas för att få upp godset till en lämplig höjd för att kunna förflytta det mellan två olika nivåer. Ett bord manövreras med hjälp av knappar som sitter på lagom höjd och/eller med en fotpedal som ett komplement. Dessutom ska ett lyftbord vara klämskyddat för inte det ska hända olyckor.

Lyftborden kan vara tillverkade av olika material, beroende på i vilken miljö det ska befinna sig. Ett bord kan användas för många olika ändamål. Inte bara lyft gods, men också till handikapplyft, varulyft, palleterare och arbetsplattform. Ett lyftbord hemma i garaget är för att lyfta upp barnens cyklar eller mopeder, samt motorcyklar. Vilket lyftbord man än väljer så är det till för att underlätta arbetet!

Lämna ett svar