Företagsinformation, Företagsfakta, Sök företag I sverige

SNI-Koder

En SNI kod eller SNI (förkortning) är en kod för ett bolags aktiviteter. SNI kod betyder helt enkelt Svensk näringsgrensindelning kod, en specifik kod för bolagets aktivitet, som katigoriseras och delas in i ett nummer som innehåller fem (5) siffror. Ett företag kan ha flera SNI-koder, beroende på hur omfattande verksamhet det är. SNI är någonting man kan korrigera när som helst hos bolagsverket och bör alltid ändras då man byter aktivitet i bolaget. På allabranscher.se kan du se ett bolags SNI-koder om du går in på profilsidan och sedan klickar dig in på ”status”. Ibland händer det att ett bolag har bytt aktivitet utan att ändra sina SNI-koder, det kan vara bra att meddela oss det via vår kontakt formulär du finner under kontakta allabranscher. Du har även möjlighet att byta ut SNI kod direkt via oss, men då har ändringen endast genomförts på vår katalogtjänst, därför rekommenderar vi att ni alltid kontaktar bolagetsverket i första hand, men givetvis uppskattar vi att ni meddelar oss om ni finner någon SNI kod felaktig.


Med hjälp av bolagets svenska näringsgrensindelning kod får du en detaljerad bild över bolagets och vad som skiljer bransch indelningen (du finner under fliken status, under rubriken branscher) från SNI kod är att bransch indelningen är en kategorisering av flera SNI-koder tillhördande samma bransch. Därför kan det alltid vara bra att se över SNI-koder för att få en specificerad bild över bolagets verksamhet.


En sökning i sökmotorn på en näringsgrensindelnings kod (SNI) kommer inte att uppfattas av vår sökmotor utan den väljer att anpassa din sökning efter dess bransch istället, gör du en sökning på butikshandel så kommer du inte bara få upp alla bolag med butikhandel angivet i deras näringsgrensindelnings kod utan även bolag som har butikhandel invald som bransch, sökord, i sitt bolagsnamn och möjligtvis i sin presentation profilsidan. Detta för att du ska få en så väl anpassad resultatlista vid din sökning. Du kan heller inte med hjälp av vår sajtkarta få fram bolag med samma näringsgrensindelnings kod istället har vi valt att göra det möjligt för dig som användare att kunna få fram bolag i en och samma ort inom samma bransch. Detta för vi anser det vara användarvänligare, men har ni synpunkter på detta, meddela gärna det till oss via kontakt formuläret.


Klicka här för att se komplett lista av SNI-Koder.